۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۶
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۹۴۴۶۵۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۷ - ۲۹-۱۱-۱۴۰۲
کد ۹۴۴۶۵۳
انتشار: ۱۷:۳۷ - ۲۹-۱۱-۱۴۰۲

همکاری ایران با عربستان، بحرین و کویت برای نجات خلیج فارس | کشتی های نظامی و تجاری خلیج فارس و خزر را پایش می‌کنند؟

همکاری ایران با عربستان، بحرین و کویت برای نجات خلیج فارس | کشتی های نظامی و تجاری خلیج فارس و خزر را پایش می‌کنند؟
ایران با ۳کشور بحرین، عربستان و کویت برای احیای «راپمی» (کنوانسیون بین‌المللی حفاظت محیط‌زیست دریایی خلیج‌فارس و دریای عمان) توافق کرد و قرار است گشت‌های دریایی، سنجش آلودگی خلیج‌فارس و دریای عمان را اندازه‌گیری و برای کاهش آلودگی‌ها اقدام کنند.

 آلودگی‌های محیط‌زیستی پهنه‌های آبی جنوب کشور به‌ویژه خلیج‌فارس و دریای عمان، افزایش یافته و از حد استانداردهای جهانی بالاتر رفته است. به همین‌خاطر، ایران و کشورهای حاشیه این پهنه آبی استراتژیک که بخش عمده‌ای از نفت جهان را تامین می‌کند، قرار است همکاری‌های تازه‌ای برای کاهش آلودگی‌های نفتی خلیج‌فارس و دریای عمان به اجرا درآورند.

ایران با ۳ کشور بحرین، عربستان و کویت برای احیای راپمی (کنوانسیون بین‌المللی حفاظت محیط‌زیست دریایی خلیج‌فارس و دریای عمان) توافق کرد و قرار است گشت‌های دریایی، سنجش آلودگی خلیج‌فارس و دریای عمان را اندازه‌گیری و برای کاهش آلودگی‌ها اقدام کنند.

مجتبی ذوالجودی، معاون محیط‌ زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست، مهمان همشهری بود و درباره آخرین وضعیت و شرایط محیط‌زیستی پهنه‌ها و اکوسیستم‌های آبی کشور صحبت کرد.

او در این گفت‌وگو با تشریح اقدامات انجام‌شده و برنامه‌های آینده ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان برای کاهش آلودگی خلیج‌فارس خبر مهمی هم درباره همکاری کشتی‌های نظامی، تجاری و مسافربری برای رصد آلودگی‌های خلیج‌فارس دارد.

از آخرین شرایط و وضعیت محیط‌ زیســتی خلیج‌فـارس و دریای‌عمان بگویید.

به گزارش همشهری آنلاین، آلودگی‌های نفتی خلیج‌فارس و دریای‌عمان از استانداردهای معمول بیشتر شده ‌و همه کشورهای حاشیه این حوزه‌های آبی هم در این زمینه نقش دارند. بیشترین آلودگی خلیج‌فارس ناشی از آلودگی‌های نفتی است و بیشترین صادرات نفت هم از این حوزه انجام می‌شود. برای برطرف‌کردن این آلودگی قرار است، همکاری مشترکی بین کشورهای منطقه انجام شود.

همکاری ایران با عربستان، بحرین و کویت برای نجات خلیج فارس | کشتی های نظامی و تجاری خلیج فارس و خزر را پایش می‌کنند؟
مجتبی ذوالجودی، معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست

فعالیت‌های تحقیقاتی و پایش ایران و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان(راپمی) مدت‌ها متوقف شده بود؛ چه اقدامی برای احیای این کنوانسیون صورت گرفت؟

از سال گذشته با پیگیری‌هایی که انجام دادیم، قرار شد فعالیت‌های تحقیقاتی و علمی و عملی ایران با همکاری ۳کشور بحرین، عربستان و کویت در قالب کنوانسیون راپمی از سرگرفته شود.

آخرین گزارش‌های «راپمی» نشان داد آلودگی خلیج‌فارس و دریای عمان بالاتر از حد استاندارد است. در جلسه‌ای که اخیرا برگزار کردیم، قرار شد درباره ترمیم راپمی برای خدمت‌رسانی واقعی و علمی به حوزه‌های آبی منطقه بحث و اقدامات اثرگذار را در منطقه افزایش دهیم.

به‌غیر از همکاری‌های منطقه‌ای، ایران چه برنامه‌هایی برای کاهش آلودگی خلیج‌فارس و دریای عمان در دستورکار دارد؟

باید شبکه منظم و ایستگاه‌های ثابت پایش و اندازه‌گیری را در جنوب راه‌اندازی کنیم که این پایگاه‌ها بتوانند آلودگی‌های خلیج‌فارس و دریای عمان را به‌صورت همزمان اندازه‌گیری کنند. پایش‌ها می‌توانند فیزیکی، شیمیایی، فیزیولوژیکی و محیط‌زیستی، زمین‌شناسی و... باشند.

این اقدامات به‌زودی در قالب سکوهای تحقیقاتی منسجم با همکاری سایر ارگان‌های دریایی کشور به اجرا درمی‌آید. سازمان هواشناسی، سازمان بنادر، محیط‌زیست و وزارت نیرو باید در این زمینه با هم هماهنگ‌تر عمل کنند.

داده‌های به‌دست آمده از سوی هر یک از این سازمان‌ها باید به اشتراک گذاشته و به‌صورت همزمان آنالیز شود تا در نهایت با مدل‌های ریاضی به برنامه‌هایی برای ردیابی لکه‌های نفتی و دیگر آلاینده‌های دریایی در این پهنه‌های آبی دست یابیم.

یکی از اقدامات مهمی که قرار است انجام شود، جلب همکاری کشتی‌های تجاری، نظامی و مسافربری برای پایش و اندازه‌گیری آلودگی‌های دریـــــــایی خلیـــــج‌فـــــارس و دریای‌عمان است. بر این اساس، کشتی‌ها و شناورهایی که در خلیج‌فارس، دریای عمان و حتی دریای خزر تردد دارند، ضمن انجام ماموریت‌هایشان، به دستــــگاه‌های سنـــجش آلودگی دریایی مجهز می‌شوند تا نقاط مختلف حوزه‌های آبی را پایش کنند.

تـوان ملی ایران در زمینه تحقیقات علمی و اندازه‌گیری آلودگی‌های دریایی چقدر است؟

پژوهشــگاه‌های ملی اقیــانوس‌شنــاسی و آلودگی‌های جوی، یک کشتی تحقیقاتی دارند که در داخل طراحی و ساخته شده است. این کشتی تنها کشتی تحقیقاتی است که آزمایشگاه‌های زمین‌شناسی، زیست‌شناسی، شیمی و... دارد. این کشتی کاملا ایرانی، پایش و اندازه‌گیری را انجام می‌دهد. پایش در لحظه برای به‌دست آوردن نتایج و داده‌هایی که برای کاهش آلودگی، مبنای عمل قرار بگیرد، بسیار اهمیت دارد.

برچسب ها: ایران ، عربستان ، همکاری
ارسال به دوستان
هشدار جدی ژائو؛ اشتباهی که می‌تواند به قیمت از دست دادن رمزارزهایتان تمام شود! ویدیویی متفاوت از جنگنده F۱۴ نیروی هوایی ایران در نمایشگاه هوایی کیش (فیلم) یک روحانی افغان: ایران از افغانستان ضربه مهلک می‌خورد (فیلم) تولد 80 سالگی مردی که 51 سال پیش بالاتر از پروین، حجازی و قلیچ خانی به‌عنوان بازیکن سال ایران انتخاب شد (+عکس) همدان پیشتاز در ساخت نیروگاه‌ های خورشیدی اولین اطلس کیهانی اقلیدس منتشر شد(+عکس) اسلحه کمری جولانی در دیدار رسمی ؟(عکس) دانشمندان شواهدی از زمان منفی به دست آوردند زنگ هشدار اتباع غیرمجاز/ فعالیت شاخه افغانستانی تروریست‌های تحریرالشام در نزدیکی مرزهای ایران طراحی کفش تویوتا با الهام از تویوتا لندکروزر آمار تکان دهنده وزارت کار از رشد فقر مطلق مستاجران/ اعلام نرخ خانوارهای مستاجر درگیر فقر مطلق راهپیمایی موتوری حامیان فیلتر در مخالفت با رفع فیلتر واتس‌اپ (فیلم) استاندار دمشق : سوریه هیچ مشکلی با اسرائیل ندارد همه آنچه باید درباره خطرات پنهان چربی شکمی بدانید (فیلم) استانداری تهران : شاخص آلودگی هوا کاهش یافته ؛ فردا (شنبه) مدارس و ادارات تهران تعطیل نخواهد بود